Strona www używa cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk, logowania do strony. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Ustawienia te można zmienić w ustawieniach przeglądarki internetowej. Korzystając z tej witryny wyrażasz zgodę na używanie cookies. Więcej informacji na stronie: http://www.wizja.net/cookie

  • ▶ Zakopane atrakcje
  • ▶ Rezerwacja on-line
  • ▶ Galeria zdjęć
  • ▶ Opis pokoi

Najlepszy Pstrąg z masłem czosnkowym

Restauracja Sywor
Karpielówka Boczna 11A
34-511 Kościelisko

Najlepszy pstrąg z masłem czosnkowym jaki możecie Państwo zjeść w Zakopanem podawany jest w Karczmie Sywor. Jest to nasze subiektywne lecz wielokrotnie potwierdzone zdanie i jak na razie nie widzimy konkurencji dla tak podanego, świeżego pstrąga.

Po prostu palce lizać, pychotka...

Dodatkiem do smaku potraw jest niewątpliwie wystrój i otoczenie restauracji. Przez karczmę płynie potok, w środku pali się ognisko, kręci się koło młyńskie i pływają pstrągi. Naprawdę warto to wszystko zobaczyć, jedząc smaczne, regionalne dania.

Niedawno restauracja przeszła gruntowną przebudowę i obecnie z bardzo ciekawej pod wzgledem wystroju stała się... po prostu piękna. Niepowtarzalny wygląd drewnianej restauracji bierze się z pomysłu budowy obiektu nad taflą przepływającej pod nią rzeki. Każdy klient może naocznie przekonać się co się dzieje pod podłogą gdyż częściowo jest ona przeszklona.

Całość wystroju, nad którym ktoś z pieczołowitością popracował dopełniają klimatyczne, malowane kwiaty które zdobią drewniane ściany i słupy.

W przeszłości, jeżeli ktoś nie był smakoszem pstrąga mógł sobie odwiedziny w  Karczmie Sywor podarować. Obecnie wizyta w niej staje się obowiązkowa. Polecamy gorąco.

 

copyright by AgaTravel 2012 | created by Wizja.net
//nowy google analytics //stary google analytics
TIME: 0.0342 s